Volver al sitio

La Fundació Hàbitat3 i Cellnex Telecom signen un conveni per dotar de connectivitat els habitatges socials que es construiran a la Llar Casa Bloc

 

La Fundació Hàbitat3 i Cellnex Telecom han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració en el marc del projecte Llar Casa Bloc que lidera Hàbitat3, pel qual l’operadora d’infraestructures de telecomunicacions dotarà de connectivitat i sensoritzarà els habitatges socials que s’hi construiran, facilitant així el monitoratge dels consums energètics o aspectes relacionats amb el confort de les persones que hi viuran.

broken image

Aquesta monitorització, mitjançant l’Internet de les Coses (IoT), permetrà a Hàbitat 3 disposar de més informació de la que disposa actualment per a la presa de decisions en la gestió i seguiment social dels residents en els habitatges. Gràcies a aquest projecte les persones que viuran a la Llar Casa Bloc també podran reduir al màxim la seva despesa energètica i els habitatges resultaran més eficients energèticament.

Cellnex també dotarà la Llar Casa Bloc de la infraestructura de connectivitat necessària per a que totes les llars disposin de connexió a Internet, reduint així l’escletxa digital i evitant que l’accés a Internet esdevingui un element addicional que amplifiqui el risc d’exclusió social d’aquests col·lectius.

 

L’antiga residència de la Casa Bloc (C/Residència, 10 de Barcelona, districte de Sant Andreu) va ser cedida a la Fundació Hàbitat3 per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’any 2016, amb l’objectiu de destinar-la a allotjament social. La Fundació Hàbitat3 és a punt d’iniciar les obres de rehabilitació transformant la residència en 17 habitatges de lloguer social per adaptar-la a les necessitats d’allotjament de persones ateses per entitats socials de la Taula del Tercer Sector o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. Hi viuran unes 45 persones, amb problemes de salut mental i/o addiccions, o sense llar, o en situació d’exclusió residencial. La gestió dels habitatges, un cop acabats anirà també a càrrec de la Fundació Hàbitat3.

 

Aquest serà el segon projecte en el que la Fundació Hàbitat3 i Cellnex treballen junts per dotar de connectivitat l’habitatge social. El desembre de 2017 van impulsar la primera prova pilot en aquest àmbit conjuntament amb d’altres Fundacions integrades a la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, en el marc del projecte m4Social. El projecte es va ampliar el 2019 fruït dels bons resultats obtinguts pel què fa al confort ambiental de les vivendes, la minimització de la despesa energètica i la anticipació i resolució d’incidències.

 

El director d’Afers Públics i Corporatius de Cellnex, Antoni Brunet ha manifestat que “aquest projecte és una nova prova de com la tecnologia pot contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones. I de com la connectivitat, un servei que ha esdevingut bàsic en la societat digital en la que vivim, es pot convertir en un factor inclusiu per a les persones que es trobin en situacions de vulnerabilitat”. I ha afegit “estem molt satisfets de treballar amb Hàbitat 3 en aquest projecte emblemàtic i de poder col·laborar-hi per fer-lo possible”.

 

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla ha ressaltat que "aliances com la de Cellnex ens permeten empoderar les persones que viuen ens els habitatges que gestionem facilitant-los una major autonomia”.