Volver al sitio

La Fundació Hàbitat3 i la Fundació Naturgy signen un conveni que permetrà fer rehabilitacions energètiques a la Llar Casa Bloc

La Fundació Hàbitat3 i la Fundació Naturgy han signat un conveni recentment per col·laborar en les obres de remodelació de la Llar Casa Bloc, en el marc de l’acció social que desenvolupa la fundació de la companyia energètica. . La Fundació Hàbitat3 pretén iniciar les obres properament per a la rehabilitació de l’antiga residència de la Casa Bloc (C/Residència, 10 de Barcelona), que es transformarà per adaptar-la a les noves necessitats d’allotjament de persones ateses per entitats socials de la Taula del Tercer Sector o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. 45 persones en risc d'exclusió social viuran a la Llar Casa Bloc en els 17 habitatges que s’hi habilitaran. Seran persones ateses per entitats socials o pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona. Hi viuran persones amb problemes de salut mental i/o addiccions, persones sense llar, persones o famílies que han estat desnonades... La gestió de l'edifici anirà a càrrec de la Fundació Hàbitat3. Les obres de rehabilitació es faran durant el 2020. L’espai va ser cedit per la Generalitat de Catalunya (Agència de l’Habitatge de Catalunya) el 2016.

broken image

La Fundació Hàbitat3 és una gestora d’habitatge de lloguer social impulsada per la Taula del Tercer Sector Social amb l’objectiu que tota la societat, i en especial els col·lectius més vulnerables, puguin disposar d’un habitatge digne, en la mesura que aquesta és la base per a la plena inclusió. Per complir la seva missió, la Fundació Hàbitat3 té com a objectiu fonamental, cercar i obtenir habitatges de lloguer a preus per sota del preu de mercat. Una de les tasques vinculades a aquest objectiu és la rehabilitació i dignificació dels d’habitatges mitjançant la col·laboració amb empreses d’inserció laboral. Des de la seva creació, ara tot just fa 5 anys, la Fundació Hàbitat3 ha contribuït al creixement del parc d’habitatge social de Catalunya: actualment gestiona 494 habitatges a 24 de municipis, fonamentalment situats en l’àmbit metropolità de Barcelona. En aquests habitatges hi viuen 1.317 persones.

Amb la signatura del conveni, la Fundació Naturgy reforça la seva voluntat per contribuir a pal·liar la vulnerabilitat energètica, una tasca que realitza en xarxa amb les administracions i les organitzacions del Tercer Sector, per tal d’ajudar-les ea tirar endavant els seus projectes d’inclusió. La col·laboració amb la Fundació Hàbitat es farà a través del seu Fons Solidari de Rehabilitació Energètica, creat per millorar les condicions d’eficiència energètica d’habitatges de famílies vulnerables. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el Pla de Vulnerabilitat de Naturgy, està alineada amb una de les recomanacions de l’Estratègia Nacional contra la Pobresa Energètica aprovada pel Govern espanyol per tal de fer front a una de causes de la pobresa energètica.