Volver al sitio

El lema 'Desbloc' guanya el concurs d'obres per a la rehabilitació de la Llar Casa Bloc

S'ha escollit en el marc d'un concurs públic.

La Fundació Hàbitat3, amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, ha convocat un concurs d’arquitectes per a la redacció de l'avantprojecte, projecte bàsic, projecte executiu i direcció d’obres de la rehabilitació de la Residència de la Casa Bloc, a Barcelona. Amb aquest concurs públic de la ‘Llar Casa Bloc’, la Fundació Hàbitat3 ha fet una crida a la participació dels arquitectes per al que serà un dels equipaments de gestió d’habitatge social de la ciutat més innovador dels últims anys. 
 

Darrera del projecte 'Desbloc' hi ha els arquitectes Javier Hernani i Pedro Garcia.
 

S'ha celebrat un concurs a dues voltes, amb intervenció de Jurat, per escollir el guanyador al qual s'adjudicarà el contracte per a la reconversió de la residència en ‘Llar Casa Bloc’.
 
L’objecte del concurs és la rehabilitació de l’antiga residència de la Casa Bloc del carrer Residència 10-12 de Barcelona, principalment en les plantes 1 i 2, i tenint en compte les relacions amb espais comunitaris, planta baixa i els seus serveis i pati comunitari.
 
La proposta guanyadora pretén aconseguir una infraestructura òptima d'allotjament social, versàtil i compromesa amb les necessitats actuals, ubicada a la Casa Bloc, que és símbol de l’arquitectura racionalista catalana, concebuda inicialment amb aquesta mateixa finalitat.
 
Es preveu que el projecte permeti la rehabilitació de les plantes 1 i 2 de l’antiga Residència de la Casa Bloc per disposar de diversos habitatges, que es destinaran a lloguer social i/o inclusió social.
 
El projecte haurà d'oferir tipus d'allotjaments variats per donar resposta a tipus d'unitats familiars diversos i a estades temporals diverses, tot oferint la màxima flexibilitat en la combinatòria de solucions.
 
Es preveu que les obres de rehabilitació de la Llar Casa Bloc comencin durant el primer trimestre del 2018 i durin entre 10 i 12 mesos.
 
La Residència Casa Bloc es transformarà per adaptar-la a les noves necessitats d’allotjament de persones ateses per entitats socials de la Taula del Tercer Sector o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Els col·lectius que aniran a viure a la Llar Casa Bloc seran: persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals, o amb problemes de salut mental, persones en situació d’exclusió residencial o sense llar que estiguin seguint processos d’inserció i persones o famílies que, havent perdut el seu habitatge o havent-lo de deixar peremptòriament, necessiten un allotjament transitori mentre l’Ajuntament de Barcelona o alguna entitat social de la Taula del Tercer Sector els proveeix d’un habitatge nou de lloguer social.
 ir texto de párrafo aquí.

broken image