Volver al sitio

En marxa la gravació d’un documental per explicar la remodelació de la Residència de la Casa Bloc en habitatges socials

Des de l’inici de loes obres está en marxa el documental “Casa Bloc, rehabilitació d’una idea”, dirigit per Patricia Tamayo i Albert Badia i produït per 15L Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i la Fundació Hàbitat3 i Mediaurban.

 

Es preveu que el rodatge duri un any, aproximadament i que permeti mostrar el dia a dia de la rehabilitació de l’antiga residencia de la Casa Bloc en habitatges de lloguer socials.

broken image

La Casa Bloc, emblemàtic edifici dissenyat per l'arquitecte Sert i els seus companys del G.A.T.C.P.A.C. als anys 30, és un exemple clau en la història de l'habitatge social europeu. Però mai va arribar a funcionar pel que va ser concebut. Tanmateix, quasi un segle després, es posa en marxa la rehabilitació d'una part de l'edifici per convertir-lo en disset habitatges funcionals, destinats a persones en risc d'exclusió social. Un projecte innovador d’habitatge socials impulsat per la fundació Hàbitat3.

 

Des de la residència abandonada, que és avui dia, en un clarobscur de finestres tapiades; fins als primers mesos de convivència dels nous habitants que recuperen les seves llars, els diferents personatges teixiran un procés complex que reivindica el respecte sincer vers l'habitatge social.